Meer weten over Qigong klassen?
Bel of mail:  06 44570694 of j.m.verduyn@planet.nl

Wat is Qigong?
Qigong is al zo’n 5.000 jaar oud en komt uit China. Het is een gezondheidsoefening en een methode voor zelfheling. Het is de grondslag voor de traditionele Chinese geneeskunde, de acupunctuur en de martial arts (gevechtskunsten). Tai Chi - eigenlijk zelfverdediging - is daar één van, maar is over het algemeen wat moeilijker dan Qigong en ook veel minder oud (1.500 jaar oud).

Qigong (vaak ‘bewegende meditatie’ genoemd) kent langzame, sierlijke bewegingen die gecombineerd worden met een trage, diepe en rustige ademhaling én volledige concentratie. Het heeft een verjongend effect op het lichaam en geeft energie. Het zuurstofgehalte in het bloed neemt toe, het beoordelingsvermogen verscherpt en balans in meerdere opzichten verbetert. En dit is nog maar een greep uit de vele positieve effecten van Qigong, wat voor meer dan 100 miljoen mensen wereldwijd reden is om dagelijks aan Qigong te doen!

Basisgedachte

In de traditionele Chinese geneeskunde is de oorzaak van alle ziekte altijd geblokkeerde of stagnerende energie. Maar als energie vrij stroomt in meridianen en energiekanalen, is er geen sprake van ziekte.

Waarom is Qigong goed voor ons?

In onze moderne hectische tijd zoeken we manieren om snel te kunnen ont-stressen en weer in balans te komen, dus willen we een snelle, effectieve én pijnloze methode. Het is bekend dat 70% van onze gezondheidsklachten stress-gerelateerd zijn. Als we die beter de baas kunnen met behulp van deze lichaam-geest methode wat Qigong eigenlijk is, dan is de kans groot dat we beter in balans blijven en we de natuurlijke afweer van het lichaam ondersteunen. Zo zijn we niet afhankelijk van allerlei andere behandelingen en medicijnen, die heel vaak ook nog eens bijwerkingen hebben en onze weerstand op de lange duur aantasten. Qigong is een van de meest krachtige maar tevens ook ontspannen manieren om lichaam en geest in balans te brengen en te houden.

Organ Cleansing Qigong

Als lichaam en geest gespannen zijn, dan is er geen betere manier om stress kwijt te raken en organen te reinigen dan Qigong voor Organ Cleansing! Deze zachte, maar toch krachtige oefeningen hebben in het verleden al bij tal van problemen hun dienst bewezen; van angststoornissen, verslavingen en gewichtstoename tot algehele zwakte van lichaam, geest en ziel. Je leert praktische, natuurlijke methodes om te detoxen, die leuk, maar vooral ook versterkend en doeltreffend zijn!

Radiant Lotus Qigong voor Vrouwen (alleen voor vrouwen)

Werkt aan gezondheid, genezing en nieuwe energie voor vrouwen van alle leeftijden. Vrouwen hebben nou eenmaal andere gezondheidsvragen dan mannen; met hormoonspiegels, menstruatie- en menopauzeklachten, gezwellen in borst of baarmoeder, kanker en andere situaties die na diagnose hoge stress en gevoelens van hulpeloosheid kunnen opleveren. Vrouwen die eerder Radiant Lotus Qigong deden, constateerden een verbeterde hormoonbalans, vermindering of verdwijnen van cysten en tumoren in de borst en vele fysieke en emotionele veranderingen in hun gezondheid en welzijn.

Deze speciale vorm voor vrouwen is ontwikkeld door Daisy Lee.

Neem contact op als je meer wil weten of mee wil doen!