Glimlachen om jezelf!

Jarenlang heb ik met veel plezier aan yoga gedaan. Toen mijn juf noodgedwongen moest stoppen, was mijn overtuiging dat ik nooit meer zo iemand zou vinden. Veel later kwam de Kin San Tai Chi-school van Hanneke op mijn pad.

Nu in het 4e jaar, vallen er voortdurend kwartjes. Ik ga de bewegingen beter snappen en voelen hoe de dingen werken. In de eerste jaren zijn er momenten geweest, waarin ik tot tranen toe heb gedacht, dat het me nooit zou lukken en waarom wil ik dit? En nog steeds ben ik niet in staat de hele set van 108 bewegingen zelfstandig uit te voeren. Maar.... er gebeurde wel van alles. De frustratie en de moedeloosheid hebben plaatsgemaakt voor plezier. Ik sta letterlijk steviger op mijn benen, kan m’n eigen zwakke plekken beter verdragen, sterker nog, ik heb geleerd te glimlachen om mezelf. Als ik aan Hanneke denk, denk ik aan haar nuchterheid, betrokkenheid, humor en ook haar pinnigheid. Oprechter kan het niet zijn.

Tai Chi brengt mij bewustwording in mijn lichaam, helpt mij om beter in mijn vel te zitten, geeft me de ruimte om mijn eigen momenten te pakken en stimuleert mijn doorzettingsvermogen, zonder na te hoeven denken over het eindresultaat. Het doet me ontzettend goed. 

Ik ben heel blij, dat er een groep in Almere Oosterwold is gestart en ik hoop dat de lessen op deze mooie plek doorgezet kunnen worden. - Anita, 57 jaar -